Stoll'Art Kortárs Művészeti Galéria:

A Galéria Kiállító TermeA Galéria Kiállító TermeA Stoll'Art Kortárs Galéria 2008. április 22.-én egy igen nívós fotó kiállítással robbant be a köztudatba. Nem kisebb nevekkel, mint Féner Tamás, Korniss Péter, Benkő Imre, Hauer Lajos, Kass János, Szebeni András, és Szilágyi Lenke. Azóta 17 kiállítást rendezett. A kortárs magyar képzőművészetet képviseli tárlataival. Az irányvonal a fiatal tehetségek felkutatása, menedzselése, köztudatba helyezése, elsősorban az ábrázoló, azaz a figurális tendenciákra koncentrálva. Ugyanakkor már bizonyított művészeknek is helyet ad, egy-egy kiállítással. A galéria üzletrészében művészeti albumok, reprodukciók,

nyomatok, printek és design ékszerek kapnak helyet. Továbbá rendszeres résztvevője a Falk Art Forum, és a Műgyűjtők éjszakája művészeti fesztiváloknak. A galériában különböző rendezvények is helyet kapnak. Legutóbb a szentendrei művésztelepet mutatta be Török Katalin művészeti író vetítéssel egybekötött előadássorozatában.

A Galéria Kiállító Terme            A Galéria Kiállító Terme            A Galéria Kiállító Terme

2010 Novemberében a PortfolioPoints egyik állomásaként mutatkozik be a galéria. A rendezvény különlegessége, hogy a galériákon kívül kávézók, klubok, mozik, műhelyek adnak teret a kiállításoknak. Célja a kortárs művészet szélesebb körben történő megismertetése.


Szegal Hanna Lea - Művészeti vezető:

Szegal Hanna LeaGimnáziumi tanulmányai után a MUOSZ fotóriporteri szakán szerzett fotóriporteri diplomát. Majd a SZTE kommunikáció szakán egyetemi oklevelet. Az egyetem elvégzése alatt számos internetes portálon jelentek meg cikkei, fotói. A fotózással 17 évesen kezdett el komolyabban foglalkozni. Először sport, majd portré, természet, és város fényképezéssel, események dokumentálásával. Napi, és heti lapokban is publikált. A művészettörténettel az egyetem negyedévében kezdett bensőségesebb viszonyba kerülni. 2007-ben az Art magazin munkatársa lett. S ugyanez év őszén a MOME Művészet Menedzsment posztgraduális képzés hallgatója. Szakmai gyakorlatát a 2007-es Budapest Art Fair-en töltötte. Diploma munkáját is az Art Fair-en szerzett gyakorlati idő alapozta meg. Kutatási területe a kortárs galériák helyzete, lehetőségei egy képzőművészeti vásár keretében. Problémákra, megoldásokra világított rá. A képzőművészeti vásárok szerepe és lehetőségei Magyarországon a kortárs galériák szemszögéből című diploma munkájában. 2010 januárjától a galéria művészeti vezetője.

E-mail: segal.hannah ( at ) gmail.com

Holló Judit - Galériavezető:

>Holló Judit1990-ben önálló vállalkozásba kezdett. Az új munkaterület ingatlan forgalmazás - értékbecslés - közvetítés - befektetési tanácsadás lett. Ennek során kialakult kapcsolatok révén lehetőség nyílt a berendezés és a műtárgyak, mint befektetési eszközökkel kapcsolatos tanácsadásra is. Ezen felül a karakteres építészeti stílusú üzleti célú ingatlanok eredeti állapotnak megfelelő felújítása eredeti díszítések felkutatása is izgalmas felkéréseket hozott. Fenti munkák révén egyre több időt lehetett fordítani művészeti értékek megismerésére. Így került sor a Stoll'Art Galéria megnyitásában való közreműködésre. A galérián belül elsődleges feladat a kulturális programok szervezése, a művészeti albumok beszerzése, rendszerezése. Kapcsolattartás művészekkel, gyűjtőkkel.

E-mail: hollojudit ( at ) stollart.huCím:

Stollár Béla u. 3/b, 1055 Budapest

Tel.:(+36-1)-312-24-25

Nyitva tartás:

Hétfő-Péntek: Zárva

Szombat: Zárva

Térkép a Galéria Helyéről