Műgyűjtők éjszakája

A következő megrendezés:

Eddig már jó pár alkalommal került megrendezésre a Műgyűjtők Éjszakája, mely számos újdonságot kínál a képzőművészet kedvelőinek. A budapesti galériás negyedben, az V. kerületi Falk Miksa utcában és környékén délután 5 óra és éjfél között zajló rendezvényen a vizuális művészet minden válfajának képviseletében nyílik kiállítás. Fotó, grafikai, szobor és festmény-tárlattal is várják az érdeklődőket - nem is akármilyenekkel. A képzőművészeti fesztivál még színesebbé tételéről az előadások, koncert és tárlatvezetések gondoskodnak.

Stoll'Art - Műgyűjtők éjszakája    Stoll'Art - Műgyűjtők éjszakája    Stoll'Art - Műgyűjtők éjszakája

A legutóbbi műgyűjtők éjszakájának egyik legnagyobb szenzációja, a kortárs képzőművészet élvonalába tartozó magyar festő, Havadtőy Sámuel (Sam Havadtoy) először mutatkozott be fotóművészként. Az Erdész & Makláry Fine Arts Galériában este 7 órakor nyíló kiállításon a közönség két, "egymással beszélgető" fényképsorozatot tekinthetett meg: André Kertész 1933-ban készített Torzulások (Distortions) című, női aktokat mutató sorozatával szemben Havadtőy férfi aktokat torzító képei kerültek.

Stoll'Art - Műgyűjtők éjszakája    Stoll'Art - Műgyűjtők éjszakája    Stoll'Art - Műgyűjtők éjszakája

Havadtőynek megadatott, hogy személyesen is találkozhatott a nyolcvanas évek elején a mesterrel Kertész Washington Square Parkra néző lakásában, sőt, épp azzal a hatalmas, két méter magas torzítótükörrel készítette fényképeit, melyet annak idején Kertész maga is használt.

A Műgyűjtők éjszakája sajat oldala!